Fırında Tavuk Butlar Malzemeleri
4 adet Tavuk But – Baget
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
8-10 adet arpacık soğan
4-5 adet bebek patates
4-5 dal taze kekik
3 yemek kaşığı balzamik sirke
1 yemek kaşığı hardal
1 yemek kaşığı köri
1 su bardağı tavuk suyu
2 adet havuç
Tuz
Karabiber
Havuçları uzun doğrayın. Patatesleri 2’ye veya 4’e bölün. Arpacık soğanları soyun.
Tavuk butları fırın kabına alın ve tüm malzemeleri kabın içine alıp harmanlayın.
Fırın kabınızın üzerini alüminyum folyo ile iyice kapatın.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin.
Sürenin sonunda üzerinden folyoyu çıkartıp, 15-20 dakika daha fırına atın ve üzerini kızartın.
Not:
Fırın kabınız dar ise veya fırınınızın özelliğine göre folyoyu çıkarttıktan sonra 15-20 dakika yeterli gelmeyebilir. Böyle bir durumda folyoyu kabınızın üzerinden kaldırdıktan sonra 40-45 dakika daha pişirip daha güzel bir renk almasını sağlayabilirsiniz.

About Unknown

Hi there! I am Hung Duy and I am a true enthusiast in the areas of SEO and web design. In my personal life I spend time on photography, mountain climbing, snorkeling and dirt bike riding.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply