Fırında Tavuk Butlar Malzemeleri
4 adet Tavuk But – Baget
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
8-10 adet arpacık soğan
4-5 adet bebek patates
4-5 dal taze kekik
3 yemek kaşığı balzamik sirke
1 yemek kaşığı hardal
1 yemek kaşığı köri
1 su bardağı tavuk suyu
2 adet havuç
Tuz
Karabiber
4 adet Tavuk But – Baget
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
8-10 adet arpacık soğan
4-5 adet bebek patates
4-5 dal taze kekik
3 yemek kaşığı balzamik sirke
1 yemek kaşığı hardal
1 yemek kaşığı köri
1 su bardağı tavuk suyu
2 adet havuç
Tuz
Karabiber
Havuçları uzun doğrayın. Patatesleri 2’ye veya 4’e bölün. Arpacık soğanları soyun.
Tavuk butları fırın kabına alın ve tüm malzemeleri kabın içine alıp harmanlayın.
Fırın kabınızın üzerini alüminyum folyo ile iyice kapatın.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin.
Sürenin sonunda üzerinden folyoyu çıkartıp, 15-20 dakika daha fırına atın ve üzerini kızartın.
Not:
Fırın kabınız dar ise veya fırınınızın özelliğine göre folyoyu çıkarttıktan sonra 15-20 dakika yeterli gelmeyebilir. Böyle bir durumda folyoyu kabınızın üzerinden kaldırdıktan sonra 40-45 dakika daha pişirip daha güzel bir renk almasını sağlayabilirsiniz.
Fırın kabınız dar ise veya fırınınızın özelliğine göre folyoyu çıkarttıktan sonra 15-20 dakika yeterli gelmeyebilir. Böyle bir durumda folyoyu kabınızın üzerinden kaldırdıktan sonra 40-45 dakika daha pişirip daha güzel bir renk almasını sağlayabilirsiniz.
Hiç yorum yok: