Tuzda Balık Malzemeleri
1 adet deniz levreği ( 1,250 kg civarında, kafası ve kuyruğu ve pulları ayıklanmamış )
Yağlı kâğıt
1 kg. deniz tuzu
1 kg. sofralık tuz
1 su bardağı su
4 adet yumurta akı
2-3 adet defne yaprağı
1 adet limon
1 dal biberiye
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 dal taze kekik
Deniz tuzu, sofralık tuz, 4 yumurta akı ve suyu bir karıştırma kabında harç kıvamına gelecek şekilde karıştırın.
Fırın tepsisine yağlı kâğıdı yerleştirin ve balığın altına zemin olması için tuzlu harcın yarısını tepsiye serin.
Balığın içini biberiye, sarımsak, kekik, piyazlık doğradığınız soğan, defne yaprağı ve limon dilimi ile doldurun ve tepsiye alın.
Balığın içine tuz kaçmayacak şekilde üzerini tuzlu harç ile örtün.
180 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin.
Tuzu bir çekiç ve tornavida ya da bıçak ile dikkatlice kenarından kırın, deriyi kaldırıp balığı servis edin.
Not:
Tuzda balık yaparken kg. başına 30-35 dakika fırında pişirmeniz gerekir.

About Unknown

Hi there! I am Hung Duy and I am a true enthusiast in the areas of SEO and web design. In my personal life I spend time on photography, mountain climbing, snorkeling and dirt bike riding.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply